سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ |۳ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 5, 2024
 آیت‌الله سید محمدباقر موحد ابطحی

حوزه / این عالم فقید علاوه برتربیت شاگردانی در دوره سطح و خارج ، با تاسیس مدرسه و مركز پژوهشی «الامام المهدی» در قم، به گردآوری اخبار و احادیث اهل بیت علیهم‌السلام همت گماشت .

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، آیت‌الله سید محمدباقر موحد ابطحی در 2 اسفند 1306 هـ .ش برابر با شب دوم رمضان سال 1346هـ .ق در خانواده‌ای از سادات جلیل القدر اهل علم و معرفت در اصفهان به دنیا آمد.

پدرش، آیت‌الله حاج سید مرتضی موحد ابطحی از علمای اصفهان بود. جدّ مادری‌اش نیز آیت‌الله سید محمدتقی موسوی احمدآبادی، نویسنده كتاب مكیال المكارم است.

سید محمدباقر مقدمات و دروس سطح را در حوزه علمیه اصفهان، نزد پدرش و استادانی همچون حضرات آیات حاج آقا رحیم ارباب و شیخ محمود مفید آموخت. سپس در 17 سالگی، برای ادامه تحصیل به قم رفت.

در قم، از محضر آیات عظام سید حسین بروجردی، سید محمد حجت كوه كمره‌ای، گلپایگانى، حاج سید احمد خونسارى، اراكى، محقق یزدی، امام خمینی(ره) و علمای دیگری بهره گرفت و علوم عقلیه فلسفه و الهیات شفا را از استاد بزرگوار علامه طباطبائى فراگرفت و با اینكه 20 سال بیشتر نداشت، به دلیل ایرادهای علمی و نقدهایی كه در كلاس درس بیان می‌كرد، توجه استادان را به خویش جلب كرد.

آیت‌الله موحد ابطحی برای فراگیری دانش بیشتر، در سال 1370 هـ .ق رهسپار نجف اشرف گردید و پس از بازگشت به قم، در رشته‌های گوناگون علوم اسلامی به ویژه حدیث و رجال به تحصیل و پژوهش پرداخت و به درجه‌های عالی رسید.

 این عالم فقید در دوره سطح و خارج شاگردان بسیاری را پرورش داد. افزون بر آن ، با بنیان نهادن مدرسه و مركز پژوهشی «الامام المهدی» در قم، به گردآوری اخبار و احادیث اهل بیت علیهم‌السلام همت گماشته كه ره آورد آن، انتشار ده ها كتاب ارزنده مانند الصحیفة السجادیة الجامعة صحیفة الامام الرضا علیه السلام و ... است و از فرازهای شگفت در زندگی این اندیشمند وارسته، توسل عجیب ایشان به امام زمان(عج) است.

ایشان به پشتوانه این توسل‌ها، به كامیابی‌های بزرگی در امور فرهنگی و عمرانی دست یافته است، كه از آن جمله به ساخت بیمارستان، درمانگاه، مساجد ، مدارس و... می‌توان اشاره كرد.

آثار :

ازجمله آثارمکتوب  ایشان عبارتند از :

 *  المدخل الي تفسير الموضوعي للقرآن كريم، تفسير، عربي، 10 جلد

* الصحيفة السجادية الجامعة، دعا، عربي؛ (اين كتاب دربردارنده 270 دعا و نيايش از امام سجاد(ع) است، در حالي كه صحيفه سجاديه كه از قبل موجود بودند، 54 دعا دارند)

* جامع الاخبار و الآثار عن النبي و الائمه الاطهار، حديث، عربي، 2 جلد؛ (در اين كتاب، روايت‌هاي ائمه معصومين(ع) در زمينه تفسير قرآن، گرد آمده است)

*  الصحيفة العلوية الجامعة، دعا، (700 دعا از امام علي(ع))

*  صحيفه فاطمه زهرا و چهار فرزندش، دعا، عربي، (دعاهاي فاطمه زهرا(س) و فرزندانش: امام حسن، امام حسين، امام باقر و امام كاظم(ع))

*  صحيفه امام صادق(ع)، دعا، عربي، (1000 دعا از امام صادق(ع))

* الصحيفة الرضوية الجامعة، دعا، عربي، (دعا و مناجات‌هاي امام رضا، امام جواد، امام هادي، امام عسكري و امام زمان(ع))

* الدرر اللاّمعة في احاديث الجامعة، حديث و رجال، عربي، (اين كتاب، مقدمه‌اي بر كتاب جامع الاحاديث الشيعه نوشته آيت‌الله العظمي بروجردي است)

* عوالم العلوم، عربي

* فقه جامع الاحاديث، حديث، عربي، (موضوع اين كتاب، تفسير، دلالت احاديث و بررسي تعارض و رفع آنها است)

*  معجم اسناد روايات، رجال و حديث، عربي

  بررسي بعد سياسي حج ، اهميت خانه خدا و كيفيت اداره حرمين شريفين ، علل جلوگيري آل سعود از حج حجاج ايراني از 1367 تا 1369ه‍ .ش ، برائت از مشركين در حج و گفتاري پيرامون اهميت عيد فطر و قربان ازجمله مقالاتی است که توسط این عالم ربانی به رشته تحریر در آمده است.

گفتنی است این عالم ربانی در شانزدهم بهمن سال 1392 دعوت حق را لبیک گفت.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha